أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
daydo | ||||
Admin | ||||
rachid212 | ||||
meriem | ||||
khelad21 | ||||
sabri | ||||
حلحاز زبير | ||||
nouredin21 | ||||
ايناس | ||||
iman21 |
المواضيع الأخيرة
بحـث
محرك بحث بوشطاطة
*فطايري اللذيذة والمتنوعة بعجينة العشر دقايق*
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
*فطايري اللذيذة والمتنوعة بعجينة العشر دقايق*
فطايري اللذيذة والمتنوعة بعجينة العشر دقايق**
الســــــــلام عليــــــــــكم ورحمـــــــــــة اللــــــــه وبركــــــاتـــه
أنامبارح عملت تشكيلة معجنات بعجينة العشر دقايق
بصراحة أنا كنت معتمدة طريقة تانية
بس قلت خليني أجرب العجينة دي الكل بيمدح فيها
وبصراحة طلعت روووووعة وهشة ولذيذة وسريعة جدا جدا
العجينة دي عبارة عن إييييه؟
خليكوا معايا
أول حاجة هتحطي ست حاجات مع بعض
كوبايتين دقيق، كوبايتين ميه دافيه،
معلقتين كبار خميرة فورية (استخدمت كيسين من السوبر ماركت)
معلقتين حليب بودرة (انا استخدمت كيس من السوبر ماركت بجنيه)
معلقتين كبار سكر، شوية ملح صغيرين (معلقة صغيرة أو أقل شوية)
تخلطيهم بالمعلقة وهيكون الخليط سائل
وتغطيه وتحطيه في مكان دافي يخمر لمدة عشر دقائق بس
وتجهزي الخلطات اللي أنتي عايزاها خلال الفترة دي:
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920681411756.jpg
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920682146243.jpg
ودي صورة العجينة لما خمرت:
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920679566604.jpg
لما تخمر تزودي عليها 3 كوبايات دقيق، ونص كوباية زيت وتعجنيها كويس أوي..
هتكون العجينة بتلزق شوية بس مش مشكلة؛
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920684691513.jpg
إدهني إيدك بشوية زيت وشكلي التشكيل اللي أنتي عايزاه؛
أنا هنا عملت خلية نحل بالجبنة المثلثات:
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920688531016.jpg
(بتاخدي حتة عجينة صغيرة وتحطي جواها قطعة الجبنة
(المثلثة الواحدة قسمتها أربع قطع)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920691845391.jpg
وبعدين بتقفليها على شكل كورة والقفلة تكون من تحت
وترصيهم جنب بعض بس متلزقهمش في بعض)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920688531016.jpg
وعملت فطاير بالعجوة
( عملت عجينة طويلة وحطيت فيها صباع عجوة من غير النوى طبعا وقفلتا وشققتها بالسكينة):
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920691845391.jpg
وعملت فطاير بيتزا صغيرة
( حطيت عليها كاتشب وفلفل شرايح وجبنة رومي مبشورة بس):
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920694082335.jpg
(بس نسيت أصورها وهيا عجينة)
وعملت بقا الحاجة الجديدة فطاير السلحفاة
(ده شكل جديد وسهل خالص تشكليها بالشكل ده زي ما في الصورة كده):
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920695831328.jpg
طبعا بعد ما تشكلي تكوني مسخنة الفرن على أعلى درجة حرارة
ولما تستوي تفتحي عليها الشواية تتحمر من فوق
ودي أشكال الفطاير بعد ما طلعت:
(خلية النحل بترشي عليها عسل أو شربات تقيل بارد لما تخرج وهيا سخنة)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920697794304.jpg
&
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920698258545.jpg
&
&http://files2.fatakat.com/2010/12/12920698647269.jpg
(هنا السلحوفات لما استووا شكلهم بيتآمروا عليا)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920699224763.jpg
(وبعدين حشيتهم زي ما أنتوا شايفين كده)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920699829008.jpg
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920700477296.jpg
الســــــــلام عليــــــــــكم ورحمـــــــــــة اللــــــــه وبركــــــاتـــه
أنامبارح عملت تشكيلة معجنات بعجينة العشر دقايق
بصراحة أنا كنت معتمدة طريقة تانية
بس قلت خليني أجرب العجينة دي الكل بيمدح فيها
وبصراحة طلعت روووووعة وهشة ولذيذة وسريعة جدا جدا
العجينة دي عبارة عن إييييه؟
خليكوا معايا
أول حاجة هتحطي ست حاجات مع بعض
كوبايتين دقيق، كوبايتين ميه دافيه،
معلقتين كبار خميرة فورية (استخدمت كيسين من السوبر ماركت)
معلقتين حليب بودرة (انا استخدمت كيس من السوبر ماركت بجنيه)
معلقتين كبار سكر، شوية ملح صغيرين (معلقة صغيرة أو أقل شوية)
تخلطيهم بالمعلقة وهيكون الخليط سائل
وتغطيه وتحطيه في مكان دافي يخمر لمدة عشر دقائق بس
وتجهزي الخلطات اللي أنتي عايزاها خلال الفترة دي:
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920681411756.jpg
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920682146243.jpg
ودي صورة العجينة لما خمرت:
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920679566604.jpg
لما تخمر تزودي عليها 3 كوبايات دقيق، ونص كوباية زيت وتعجنيها كويس أوي..
هتكون العجينة بتلزق شوية بس مش مشكلة؛
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920684691513.jpg
إدهني إيدك بشوية زيت وشكلي التشكيل اللي أنتي عايزاه؛
أنا هنا عملت خلية نحل بالجبنة المثلثات:
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920688531016.jpg
(بتاخدي حتة عجينة صغيرة وتحطي جواها قطعة الجبنة
(المثلثة الواحدة قسمتها أربع قطع)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920691845391.jpg
وبعدين بتقفليها على شكل كورة والقفلة تكون من تحت
وترصيهم جنب بعض بس متلزقهمش في بعض)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920688531016.jpg
وعملت فطاير بالعجوة
( عملت عجينة طويلة وحطيت فيها صباع عجوة من غير النوى طبعا وقفلتا وشققتها بالسكينة):
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920691845391.jpg
وعملت فطاير بيتزا صغيرة
( حطيت عليها كاتشب وفلفل شرايح وجبنة رومي مبشورة بس):
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920694082335.jpg
(بس نسيت أصورها وهيا عجينة)
وعملت بقا الحاجة الجديدة فطاير السلحفاة
(ده شكل جديد وسهل خالص تشكليها بالشكل ده زي ما في الصورة كده):
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920695831328.jpg
طبعا بعد ما تشكلي تكوني مسخنة الفرن على أعلى درجة حرارة
ولما تستوي تفتحي عليها الشواية تتحمر من فوق
ودي أشكال الفطاير بعد ما طلعت:
(خلية النحل بترشي عليها عسل أو شربات تقيل بارد لما تخرج وهيا سخنة)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920697794304.jpg
&
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920698258545.jpg
&
&http://files2.fatakat.com/2010/12/12920698647269.jpg
(هنا السلحوفات لما استووا شكلهم بيتآمروا عليا)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920699224763.jpg
(وبعدين حشيتهم زي ما أنتوا شايفين كده)
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920699829008.jpg
http://files2.fatakat.com/2010/12/12920700477296.jpg
ايناس- مشرفة اقسام الاسرة الجزائرية
-
عدد المساهمات : 69
نقاط المجهود : 49286
نقاط السمعة : 420
تاريخ التسجيل : 16/01/2011
الموقع : بسكرة
khelad21- أحباب المنتدى
- mms :
عدد المساهمات : 209
نقاط المجهود : 49055
نقاط السمعة : 66
تاريخ التسجيل : 18/01/2011
العمر : 38
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الإثنين سبتمبر 01, 2014 5:01 pm من طرف حلحاز زبير
» علاج الآم أسفل الظهر والرقبة بدون جراحة وبدون ألم-د/باسم هنرى
الإثنين يونيو 03, 2013 5:24 pm من طرف e commerce
» وداعا لآلام أسفل الظهر والرقبة مع العلاج بأحدث التقنيات
السبت يونيو 01, 2013 4:39 pm من طرف e commerce
» امتلك أفضل عروض الاستضافة من عرب إى كوم
الخميس مايو 30, 2013 6:35 pm من طرف e commerce
» صور من الرحمة النبوية بالكافرين
الإثنين مايو 13, 2013 4:25 pm من طرف Admin